2011-12-28

‍Trans Polonia S.A. zajęła dziesiątą pozycję w woj. pomorskim oraz sto trzydziestą trzecią w ogólnopolskim rankingu Gazele Biznesu. O miejscu firmy na liście rankingowej decyduje wyrażony w procentach przyrost obrotów, osiągnięty w ciągu trzech badanych lat (2010 vs. 2008).

Gazele Biznesu to ranking najdynamiczniej najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. I edycja rankingu Gazele Biznesu odbyła się w 2000 roku. Z punktu widzenia ”Pulsu Biznesu” Gazela to firma średniej wielkości, która dzięki niezwykle dynamicznemu rozwojowi doskonale daje sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów.

Autorem rankingu jest wywiadownia gospodarcza Coface Poland, która jest odpowiedzialna za weryfikację danych finansowych zgłoszonych przedsiębiorstw. Ranking publikowany jest w postaci ponad dwustustronicowego specjalnego wydania, które dołączone jest do grudniowego wydania "Pulsu Biznesu". Oprócz tego na specjalnej stronie gazele.pl znajduje się pełna baza gazel, czyli lista wszystkich firm, które znalazły się na naszych rankingowych listach, począwszy od roku 2000. Po ogłoszeniu rankingu, począwszy od grudnia do marca „Puls Biznesu” organizuje w 12 miastach Polski specjalne uroczystości, podczas których w obecności regionalnych władz wręczamy laureatom rankingu statuetki i pamiątkowe dyplomy. To również okazja do spotkania najlepszych menedżerów i poszerzenia wiedzy.