2011-05-20

Po niezwykle udanym I kwartale 2011 świetna kondycja Trans Polonii została potwierdzona bardzo dobrymi wynikami finansowymi w kolejnym miesiącu.

Według wstępnych wyliczeń Spółka w kwietniu 2011 roku zrealizowała przychody na poziomie ok. 3.180 tys. zł, co stanowi 272% wartości przychodów osiągniętych w kwietniu 2010 roku, kiedy wyniosły 1.171 tys. zł. Jednocześnie w całym okresie od stycznia do kwietnia 2011 r. przychody Spółki wyniosły ok. 9.124 tys. zł netto, co stanowi 287% przychodów osiągniętych w analogicznym okresie 2010 roku, kiedy wyniosły 3.174 tys. zł.

Co wpływa na tak dobre wyniki?

Polityka Zarządu skierowana na rozwój przewozów chemii płynnej, okazała się strzałem w dziesiątkę. Ta gałąź działalności spółki rozwija się zgodnie z przyjętymi prognozami i oczekiwany jest dalszy jej rozwój.

Spółka ma już za sobą pierwsze kroki w zupełnie nowej działalności – transporcie intermodalnym. Jak twierdzą eksperci ten rodzaj usługi to przyszłość branży transportowej. Zarząd Trans Polonii widzi w tym ogromne możliwości poszerzenia rynku i potencjał do dalszego umacniania spółki.